Certificats de seguretat SSL per a tots els nostres dominis

maxresdefault

S’han acabat les webs no segures.

A partir del mes de juny d’enguany, el popular navegador d’internet Google Chrome, començarà a mostrar una advertència de seguretat cada cop que l’usuari intenti accedir a una web no segura.

En altres paraules, Google passarà a considerar “perilloses” totes aquelles webs que no disposin d’un certificat de seguretat SSL, és a dir, totes aquelles que comencin per http:// en lloc de https://

En les webs segures (https://), tota informació s’envia de manera encriptada, i per tant si un hacker està espiant les comunicacions, no pot desxifrar-ne les dades. En una web no segura, totes les dades que els usuaris hi introdueixin (emails, passwords, números de tarjeta…) poden ser vistes per cualsevol hacker que estigui espiant.

Aquesta política de Google és un pas més en la tendència actual de millorar la seguretat i la privacitat dels usuaris a internet, i els usuaris, i propietaris de webs, no tenen altre remei que adaptar-s’hi. De fet, ja avui, les webs no segures ja es veuen perjudicades en el posicionament a Google.

 

Com es soluciona?

No és un problema que hagi de ser solucionat per el visitant de la web, qui te el problema és el propietari de la web.

S’obligarà a tots els propietaris de pàgines webs i dominis de correu electrónic a adquirir un certificat de seguretat SSL expedit per algun dels majoristes del sector, i instal·lar-lo en els seus servidors.
No es tracta d’una operació senzilla que es pugui dur a terme automàticament ni en un parell de clicks, si no que requereix la intervenció del servei técnic, i el certificat SSL, amés, s’ha de renovar periódicament.

 

El següent, serà el correu electrònic

En els propers mesos també veurem com creixerà espectacularment l’us de correu electrónic segur, i encriptat, ja que les noves legislacions europees obligaran als usuaris a utilitzar sistemes de comunicació que no puguin ser interceptats i desxifrats facilment, cosa que no passa amb el sistema de correu electrònic tradicional.

Per tant, també serà necessari implementar els certificats de seguretat en els servidors de correu electrónic i no només en els servidors web.

En un futur no molt llunyà, veurem com els programes com Outlook marquen com a “correu no segur” tots aquells missatges que no hagin estat enviats des d’una connexió segura.

 

InFoAL ofereix certificats SSL inclosos en el seu servei de hosting

cpanel free ssl 300x211Des del l’1 d’abril de 2018, InFoAL Serveis ofereix de manera gratuïta a tots els seus clients de hosting, un certificat SSL expedit per DigiCert, líder del sector, per tal que tots els dominis dels nostres servidors es puguin adaptar als nous requeriments de seguretat.

Aquest certificat és valid per als seu us, tant en les pàgines web dels nostres clients, com en la configuració dels seus programes de correu electrónic.

El preu del certificat, s’inclou en el preu anual del servei de hosting, i per tant no suposa cap cost adicional.

 

L’adaptació de les webs s’ha de estudiar cas per cas

Tot i oferir el certificat SSL de manera gratuïta, la implementació del mateix a les webs dels nostres clients no pot ser automàtica i s’ha de pressupostar cas per cas.

Per implementar els certificats de seguretat SSL es requereix refer tota la configuració, tant dels servidors on s’allotja la web, com de les pròpies pàgines fetes amb WordPress o Joomla.

Així, per exemple, adaptar una web feta amb WordPress i que estigui totalment actualitzada a la darrera versió, es pot dur a terme en pocs minuts. En canvi, adaptar una web feta amb sistemes obsolets i que faci molts anys que no s’actualitza, pot portar hores de feina.

 

Si vosté és client de InFoAL, ja ha rebut aquesta informació per correu electrònic. Tot i aixó no dubti en contactar amb nosaltres si necessita que estudiem el seu cas.

Desplaça cap amunt